Martes, 21 de Febrero de 2012

Pérez Treviño deixa L'Auditori per un ús indegut de fons

PÚBLIC ·21/02/2012 - 07:59h

L'Auditori va acceptar ahir la renúncia per carta d'Oriol Pérez Treviño com a director general després que s'hagi constatat un ús indegut de les seves potestats en l'administració dels fons públics. El Consorci de L'Auditori i l'Orquestra ha obert un expedient informatiu per tal d'aclarir els fets que han comportat la renúncia de Pérez Treviño. En els dies vinents es convocarà un consell d'administració per prendre les decisions oportunes amb relació a la seva substitució.

Mentre que des de L'Auditori s'assegurava que no es tractava d'un desfalc semblant al del Palau de la Música, fonts del Consorci comentaven que Pérez Treviño, suposadament, hauria fet un ús indegut de la targeta de crèdit assignada per L'Auditori. Segons aquestes fonts, encara que l'ara cessat s'havia compromès a tornar la quantitat utilitzada amb la targeta, les administracions consorciades, l'Ajuntament i el Departament de Cultura, ja li havien comunicat la pèrdua de confiança.

Oriol Pérez Treviño va ser nomenat en el càrrec el juliol del 2011 després de l'acord assolit al Consorci i després d'una llarga polèmica, ja que el concurs públic per a la selecció havia quedat desert. Les administracions van arribar a un acord després d'estudiar les candidatures finalistes que la comissió assessora havia seleccionat prèviament entre els 29 candidats presentats a la convocatòria, que un jurat internacional va declarar desert.

Pérez Treviño era director del festival de Torroella de Montgrí i coordinador executiu del Centre Robert Gerhard. Va substituir Joan Oller, que va estar en el càrrec entre el 2001 i el febrer del 2010, quan va ser nomenat director general del Palau de la Música Catalana.