Lunes, 6 de Febrero de 2012

L'Eixample segueix sota la commoció del triple crim

L'Andrea, de 16 anys, i els seus avis van ser assassinats al carrer Sardenya

B. B. ·06/02/2012 - 05:38h

La notícia d'un dels crims més salvatges dels últims anys a Catalunya saltava el passat 27 de gener a la tarda. Els Mossos d'Esquadra acabaven de trobar els cossos sense vida d'una adolescent de 16 anys i dels seus dos avis octogenaris en un pis del carrer Sardenya de Barcelona, a tocar de la Sagrada Família.

Les primeres informacions avançades per la policia parlaven d'una escena dantesca. "No podem explicar més, però han estat unes morts molt, molt violentes", explicaven els Mossos. Sobre el cas va caure el més estricte secret de sumari, decretat pel jutge de guàrdia que es va fer càrrec de la investigació, i que encara és vigent. Tot i això, al llarg dels dies han transcendit algunes dades sobre els fets. Entre aquestes, que les investigacions es troben en aquests moments centrades en la vida que duia la jove, que podria donar la clau per resoldre el cas.

La investigació se centra en la vida de la noia, marcada per l'absentisme escolar

Les informacions publicades en alguns mitjans de comunicació han revelat la deriva conflictiva que havia pres els darrers mesos la vida de la noia, Andrea C. C., que gairebé no apareixia per l'Institut Fort Pius, on estudiava. Com molts altres adolescents, passava les hores amb la seva colla, però sense anar a classe. Alguns d'aquests companys de gresques nocturnes estan en el punt de mira de les investigacions policials.

Segons va avançar aquesta setmana El Periódico, la jove estava nua quan la policia va arribar al pis. L'autòpsia ha determinat, però, que no va ser violada abans de l'assassinat. La gran quantitat de cabells que es van trobar a l'escena del crim fa pensar als investigadors que l'assassí va sorprendre l'Andrea a la dutxa i la va arrossegar agafant-la dels cabells fins al menjador de la casa, on va quedar el cos.

Cops brutals al cap

Les tres víctimes tenien forts cops al cap, fets potser amb una barra de ferro

Allà l'hauria colpejat salvatgement i després hauria fet el mateix amb els dos avis, que no estaven capacitats per oferir gaire resistència. Aquesta és una de les principals hipòtesis amb què treballa la policia. Les seves indagacions apunten que els crims es van cometre cap a les vuit del matí, hora en què la jove es preparava per començar una altra jornada.

Les tres víctimes presentaven forts cops al cap, segurament fets amb un objecte molt contundent, potser amb una barra de ferro. La porta d'entrada al pis no presentava senyals d'haver estat forçada. La hipòtesi del robatori va ser descartada ràpidament pels Mossos. A la casa no hi faltaven objectes de valor, i fins i tot l'àvia conservava encara a les mans el seu anell d'or. A més, sobre els mobles de l'habitatge hi restava un portàtil i algun telèfon mòbil clarament a la vista. El mòbil sentimental pren ara més força que mai. La investigació estreny el cercle sobre els amics més propers i familiars de la jove. Ningú no està descartat encara.

Els avis havien esdevingut els tutors de la noia. La seva mare va deixar l'Andrea amb ells després de separar-se, i va marxar. Algunes informacions assenyalen que la dona podria patir algun tipus de problema mental. El pare va anar a visitar-la durant un temps però va deixar de fer-ho. Els dos jubilats van haver d'ocupar-se llavors plenament d'una noia en una edat sempre complicada que, a més, segons van comentar alguns dels seus veïns, els tractava sovint amb arrogància i a crits.

Els companys de la noia pengen missatges de record a la porta de la casa

El portal del número 287 del carrer Sardenya segueix encara ple d'espelmes que els amics de la víctima es cuiden d'anar encenent quan s'apaga la flama. L'acompanyen fotografies de la Nea, com la coneixien els seus amics, que hi apareixen abraçats a la jove, que somriu. A la porta hi pengen missatges de record i estima que els companys més propers a la noia li han dedicat després de la seva mort, encara per aclarir.