Jueves, 2 de Febrero de 2012

Ramoneda és premiat per la seva tasca al CCCB

L'exdirector forma part dels 20 guardonats

PÚBLIC ·02/02/2012 - 06:53h

Josep Ramoneda ha estat escollit pel jurat dels Premis Ciutat de Barcelona 2011 com a guanyador en l'apartat de Projecció Internacional de la Ciutat "per convertir Barcelona en un espai de reflexió i debat de ressò europeu i internacional en l'àmbit del pensament, la cultura, l'urbanisme i les arts". El jurat ha reconegut la seva tasca "al capdavant del Centre de Cultura Contemporània de Barcelona (CCCB), contribuint a construir una imatge internacional, oberta i plural de Barcelona".

El reconeixement a l'exdirector del CCCB arriba després que el periodista Marçal Sintes el substituís a principis d'any, després que el ple de la Diputació de Barcelona aprovés una moció per revocar el nomenament del periodista com a director del CCCB amb els 25 vots a favor de PPC i PSC, els 20 en contra de CiU i les 6 abstencions d'ERC i ICV.

Ciurana matisa que és el jurat qui ha premiat l'exdirector del centre cultural

En aquest context, el tinent d'alcalde de Cultura, Coneixement, Creativitat i Innovació, Jaume Ciurana, va matisar ahir que el jurat és el que ha escollit Ramoneda com a premiat, però va considerar que "si hi ha una qüestió indiscutible de la seva trajectòria és l'excel·lència i ambició amb la ciutat de Barcelona".

Segons Ciurana, Ramoneda ha situat el CCCB "en un equipament de referència a la cultura contemporània a Europa". Per això, va assegurar que no li sorprèn que se li doni aquest reconeixement: "És un premi merescut i crec que és una bona resolució del jurat".

L'Ajuntament de Barcelona convoca anualment aquests premis per guardonar la creació, la investigació i la producció de qualitat duta a terme a Barcelona per creadors o col·lectius que hi treballen o per institucions i organitzacions barcelonines que les promouen o les produeixen. La idea és que les obres guardonades contribueixin al desenvolupament del fet cultural i han d'estar integrades en el teixit ciutadà en el qual participen els creadors, les associacions, les institucions públiques i les indústries culturals.

Évole, Broggi i Dvein són alguns dels que completen la llista de 20 escollits

El president del comitè executiu del Consell de Cultura de Barcelona, Antonio Monegal, va explicar que els premis es divideixen en 20 modalitats, amb 20 jurats d'experts diferents. Segons Monegal, hi ha una "tremenda diversitat dels resultats perquè els jurats van canviant d'any en any i cadascun escull amb criteris diferents".

Una llista de 20 premiats

El proper 13 de febrer, a més de Ramoneda, 19 premiats més recolliran els guardons al Saló de Cent de l'Ajuntament: Oriol Broggi en l'apartat de teatre, Thomas Noone en el de dansa, Oriol Fontdevila i Txuma Sánchez en el d'arts visuals i l'exposició Totes les cartes. Correspondències fílmiques (feta al CCCB) en el d'audiovisuals,

Dvein per la seva aportació a la pel·lícula Eva en la secció de disseny i Jordi Évole en l'apartat de mitjans de comunicació pel programa Salvados també componen la llista de guardonats.

En aquesta edició, el Consell de Cultura ha incorporat quatre noves categories dedicades a la cultura popular i tradicional, la gastronomia, el circ i la creativitat i innovació.