Archivo de Público
Jueves, 29 de Diciembre de 2011

"Gràcies per deixarme entrar a la presó"

Un lladre demana que el tanquin per poder menjar

ELISABET ESCRICHE ·29/12/2011 - 05:07h

Tip de malviure i de passar gana i fred, un veí de l'Escala, Jordi M. F., de 32 anys, es va entregar dilluns als Mossos d'Esquadra de la població i va confessar ser l'autor de set robatoris a domicilis i d'ocupar-ne un més amb un únic objectiu: ingressar a presó.

"Va reconèixer que en un centre penitenciari estaria més ben cuidat, tindria menjar i llit", va explicar el responsable de la comissaria del Mossos d'Esquadra de l'Escala, Manel Cordón. Després de prendre-li declaració, el jutge va ordenar el seu ingrés a la presó el passat 22 de desembre. El delinqüent està tan agraït que ahir va trucar a la comissaria per donar les gràcies per estar entre quatre reixes.

L'home va trucar als Mossos un cop ja engarjolat per agrair la seva detenció

L'ocupació de domicili la va cometre el passat mes de setembre. Va forçar la porta d'una casa buida del carrer de Les Coves de la població empordanesa i s'hi va quedar a viure durant un mes. Com que no tenia llum ni aigua, va decidir entrar a l'habitatge del costat. Allà va cometre el seu primer robatori, un microones que va aconseguir vendre, i va aprofitar per rentar la roba, dutxar-se i agafar menjar. Uns dies més tard, va entrar en una altra casa situada al carrer Marc Antoni. Va trencar el vidre d'una finestra i es va emportar un ordinador portàtil i un altre televisor, entre altres objectes.

A mitjan mes de novembre va dur a terme el seu tercer robatori. En aquest cas va utilitzar una escala de ferro per accedir al balcó de la casa, situada també al carrer Marc Antoni. En aquesta ocasió només va tenir temps d'endur-se diners en efectiu, ja que va haver de fugir quan va sentir que els propietaris arribaven al domicili. Uns dies més tard, va decidir tornar a entrar al mateix habitatge serrant una reixa. El botí aconseguit va ser roba i estris personals.

La seva activitat delictiva es va veure aturada el passat 8 de desembre quan els Mossos d'Esquadra, que feia dies que li seguien el rastre, el van detenir després d'entrar en un domicili al carrer Palanca. El jutge que li va prendre declaració, però, el va deixar en llibertat.

El jove havia robat en cinc pisos de l'Escala per provocar l'arrest

Robar menjar

Quatre dies més tard va decidir cometre el cinquè robatori en una casa del carrer Rossinyol, on va accedir per una finestra de la segona planta. Només es va endur menjar. Abans d'entregar-se va cometre dos delictes més: en un habitatge del carrer Rossinyol d'on es va endur un ordinador portàtil, joies i dos telèfons i en una planta baixa, on va agafar més telèfons mòbils, material electrònic i diners en efectiu.

Durant la seva declaració davant la policia, el detingut no només va confessar tots els robatoris sinó que també va mostrar als agents el descampat i l'habitatge on havia guardat els objectes robats, que ja han estat entregats als seus propietaris. El jove, que tenia antecedents, no tenia feina, havia demanat ajuda als serveis socials i no manté cap relació amb la seva família. Fins que va entrar a la presó, Jordi M. F. malvivia en una vella rulot en un descampat.