Archivo de Público
Lunes, 12 de Diciembre de 2011

"Tenir grup propi no és imprescindible, però no hi renuncio"

 

 

Xalok ·12/12/2011 - 07:00h

1. Quins són els principals errors que han portat el PSC a perdre el seu poder? Quina és la seva fórmula per redreçar el partit?

Hem tingut errors tàctics, però crec que el nostre principal pecat' és haver estat molt concentrats a governar i oblidar explicar per què fèiem les coses. Hem renunciat al lideratge social, ens hem autodesconnectat de la societat. Ara som un partit amb molts bons propòsits, però amb una imatge desdibuixada.

2. El PSC ha de girar a l'esquerra i fer front a les polítiques neoliberals, o bé ha d'aprofundir en la via socialdemòcrata i reformista?

Som un partit socialdemòcrata amb el repte d'adaptar els valors i idees de sempre a la nova societat i a la situació econòmica. Vull un PSC en primera línia d'aquest debat, que ha de ser local i europeu, i que tingui com a prioritat la competitivitat, la igualtat de gènere i el medi ambient.

3. El PSC ha de revisar la seva oposició al Govern i pactar el pressupost per barrar el pas al PP, així com qüestions com ara el pacte fiscal?

El PSC és un partit responsable i el que demana la gent és que treballem tots colze a colze. No es tracta de barrar el pas a ningú. Si el Govern fa polítiques de la dreta conservadora, haurà de pactar amb el PP. Si vol escoltar i atendre les nostres propostes, ens tindrà al seu costat.

4. La identitat catalanista del PSC passa per tenir vot propi en el si del grup del PSOE al Congrés? En cas afirmatiu, de quina forma?

El catalanisme del PSC no depèn de tenir grup propi. Calen canvis al Congrés dels Diputats per ser més visibles i poder explicar-nos millor. I hem de discrepar del PSOE, si cal. Tenir grup no és imprescindible, però no hi renuncio.

5. Cal obrir l'elecció del primer secretari a tots els militants? Creu en el sistema de primàries obertes als ciutadans per triar candidat?

Cal obrir-nos als ciutadans per escollir els candidats a la Generalitat, als ajuntaments, al Congrés i al Parlament europeu. L'elecció dels primers secretaris ha de correspondre només als militants.