Archivo de Público
Lunes, 12 de Diciembre de 2011

"Acords amb CiU?Si hi ha canvis en lapolítica d'ajustos"

 

 

·12/12/2011 - 07:03h

1. Quins són els principals errors que han portat el PSC a perdre el seu poder? Quina és la seva fórmula per redreçar el partit?

El nostre principal problema ha estat la incapacitat de fer front a la crisi econòmica amb eficàcia i de forma coherent. El nostre projecte ha anat perdent credibilitat i contacte amb la societat. Cal reconstruir el nostre projecte, renovant les nostres idees, innovant les nostres formes de fer política, obrint la nostra organització i reconnectant amb la societat.

2. El PSC ha de girar a l'esquerra i fer front a les polítiques neoliberals, o bé ha d'aprofundir en la via socialdemòcrata i reformista?

Ha de girar cap a la societat, amb un projecte de cor socialista, cervell socialdemòcrata i esperit de llibertat. Una socialdemocràcia forta, amb regulació dels mercats, redistribució de renda, riquesa, poder i saber, igualtat d'oportunitats, una reforma fiscal i cogestió empresarial en una Europa federal que defensi el seu model en l'economia global.

3. El PSC ha de revisar la seva oposició al Govern i pactar el pressupost per barrar el pas al PP, així com el pacte fiscal?

El PSC ha d'estar sempre en disposició d'acordar qüestions de país però només a través d'una negociació de la qual es derivin importants canvis en la política de retallades i subordinació al PP.

4. La identitat catalanista del PSC passa per tenir vot propi al grup del PSOE al Congrés? En cas afirmatiu, de quina forma?

Hem de compartir grup amb tots els socialistes, preservant la possibilitat de votar de forma diferenciada.

5. Cal obrir l'elecció del primer secretari a tots els militants? Creu en el sistema de primàries obertes als ciutadans per triar candidat?

Els mecanismes d'elecció interna de càrrecs han de ser al màxim de participatius, però han d'evitar desvirtuar el debat polític i els hiperlideratges. La candidatura a la presidència de la Generalitat cal decidir-la a través d'unes eleccions primàries obertes a la ciutadania, a doble volta si hi ha més de dos candidats.