Archivo de Público
Miércoles, 2 de Noviembre de 2011

Onze ferits en cedir una barana a l'Heron City

PÚBLIC ·02/11/2011 - 07:19h

Onze persones van resultar ferides en la matinada d'ahir, una d'elles de gravetat, en precipitar-se al buit des d'uns cinc metres d'altura després que es trenqués una barana de vidre de l'aparcament del centre comercial Heron City, al districte de Nou Barris de Barcelona.

Segons va informar l'Ajuntament, els fets van succeir cap a les 0.30 hores, quan la barana va cedir a causa de l'aglomeració de gent que esperava un autocar amb direcció a una zona d'oci de Sant Cugat del Vallès (Barcelona), per celebrar la festa de Halloween. Prop de 30 persones van caure a la rampa d'accés de l'aparcament. A causa de la caiguda, 11 persones van haver de ser traslladades a centres hospitalaris per les ferides sofertes.

Una noia de 15 anys amb un tall a la cama va ser operada i està estable

Una menor de 15 anys va ser la que va quedar en estat més greu, amb un aparatós tall a la cama. La jove va ser intervinguda quirúrgicament ahir a l'Hospital Vall d'Hebron de la capital catalana. La noia segueix encara ingressada amb pronòstic estable, igual que una altra jove de 16 anys, hospitalitzada a l'àrea de traumatologia, on va ser intervinguda de diversos talls a la cara i a les cames. Els equips del Sistema d'Emergències Mèdiques (SEM) també van atendre en el lloc dels fets diverses persones per contusions, mentre que uns altres ferits es van desplaçar pel seu propi peu a centres hospitalaris, on van ser donats d'alta després de ser atesos.

Després de l'accident, els bombers van enviar un camió per sanejar la barana afectada, treure els vidres despresos i aïllar l'espai de l'accident per evitar-hi l'accés. Els Mossos d'Esquadra i la Guàrdia Urbana han obert una investigació per aclarir les circumstàncies de l'accident i per confirmar si, tal com sosté una testimoni, el succés va estar precedit d'una baralla multitudinària.

Trifulga prèvia

Una testimoni sosté que una baralla multitudinària va precedir el succés

Segons Soledad Marín, una turista de Llorca que estava allotjada en un hotel al costat del centre comercial, minuts abans de l'accident s'estava produint una baralla en un grup d'uns centenars joves que esperaven per pujar als autocars que es dirigien a una zona d'oci nocturn de Sant Cugat del Vallès. Marín va explicar que va sentir pànic i que es va refugiar en el seu hotel, per la qual cosa no va poder veure el moment exacte de la caiguda.

La zona on va tenir lloc l'accident és al davant de tres discoteques que han estat precintades en els últims mesos per diversos incidents i infraccions. Per això, molts clients habituals opten ara per desplaçar-se fins a la zona de carpes de Sant Cugat del Vallès en els autocars que surten des del mateix lloc. La nit de dilluns es van concentrar més joves del que és habitual, fet que podria haver provocat empentes entre ells per no quedar-se sense plaça, segons van explicar fonts properes al cas.