Archivo de Público
Viernes, 24 de Junio de 2011

Revetlla de cues en platges i autopistes

El litoral torna a ser l'escenari de les celebracions més multitudinàries per l'arribada de l'estiu

VÍCTOR ARRAZOLA ·24/06/2011 - 00:46h

VÍCTOR ARRAZOLA - Com és habitual en els últims anys, milers de persones van ocupar les platges de Barcelona fins a la matinada. josé colón

Milers de persones van ocupar ahir al vespre les platges del litoral de Barcelona per celebrar la revetlla de Sant Joan. Des de primera hora de la nit, centenars de joves es van instal·lar a la sorra amb espelmes i torxes, i alguns fins i tot amb tendes de campanya, mentre en els espigons s'encenien fogueres.

Al passeig l'ambient era més tranquil, amb famílies i parelles passejant. Els restaurants van registrar una ocupació molt alta i els xiringuitos de la platja no deixaven d'emetre música que competia amb el soroll dels petards. A la Barceloneta abundaven els turistes i uns quants joves van muntar una coreografia amb foc. Tant a la Barceloneta com a les platges del Poblenou era notable la presència d'efectius de la Guàrdia Urbana i dels Mossos d'Esquadra, així com dels serveis de la Creu Roja.

La megafonia advertia que a les sis del matí les platges s'havien de buidar

La megafonia anunciava, ja a primeres hores de la nit, que les platges havien de quedar lliures a les sis del matí, hora en què, com és habitual, la Guàrdia Urbana obliga a marxar els més reticents i els més afectats pel consum d'alcohol. Un cop desallotjats, és el torn de les brigades de neteja, que s'ocupen de deixar la sorra en condicions per a l'ús dels banyistes.

Sortida complicada

La revetlla va tancar una tarda que va estar marcada per les cues a les carreteres que porten a la costa. L'èxode va ser més conflictiu del que és habitual en la vigília de Sant Joan, ja que se sumava la coincidència de la revetlla amb l'inici d'un pont de tres dies.

Retencions de fins a 30 quilòmetres a les autopistes que porten a la costa

El Servei Català de Trànsit calcula que uns 500.000 vehicles es mobilitzaran des de l'àrea metropolitana de Barcelona en l'operació de trànsit de Sant Joan, dels quals uns 258.000 van sortir ahir.

Des de primeres hores de la tarda es van registrar nombroses retencions a la xarxa viària, de les quals l'AP-7 se'n va endur la palma. L'autopista va acumular gairebé fins a 60 quilòmetre s de retencions en diversos trams, tant en sentit Girona com Tarragona.

A les set de la tarda les cues van arribar fins als 30 quilòmetres en sentit Girona, entre el Papiol i la Roca del Vallès, i una desena entre Llinars i Sant Celoni. Al sud les retencions arribaven als 20 quilòmetres entre Cerdanyola i Martorell, mentre que entre Roda de Barà i Altafulla eren d'una desena de quilòmetres.

Xoc mortal a Balaguer

Una persona va morir i dues més van resultar ferides de gravetat en un accident que va tenir lloc ahir al vespre a Balaguer, en col·lidir dos camions i un turisme a la C-13, que va quedar tallada.