Archivo de Público
Martes, 21 de Junio de 2011

Trànsit preveu el Sant Joanmés conflictiu dels últims anys

BRAIS BENÍTEZ ·21/06/2011 - 08:20h

Mig milió de vehicles sortiran de l'àrea metropolitana de Barcelona entre dijous vinent, revetlla de Sant Joan, i divendres, en un operatiu especial per Sant Joan que aquest any genera un pont de tres dies. Per això, i tenint en compte que el pont coincideix amb la celebració de La Patum de Berga i el final del curs escolar, el Departament d'Interior preveu "una de les operacions especials amb més problemes de trànsit" i desplegarà a les carreteres un total de 1.768 Mossos d'Esquadra.

La policia instal·larà 427 controls d'alcoholèmia i drogues a la xarxa viària, 69 d'aquests durant la nit de Sant Joan. "Es constata que en la revetlla els controls d'alcoholèmia registren un percentatge superior de casos que superen els límits permesos", va dir ahir el conseller d'Interior, Felip Puig, durant la presentació del dispositiu. Els controls es concentraran fora de les franges horàries de màxima intensitat de vehicles, per poder "retirar de les vies els conductors amb conductes punibles". A més, també es faran 360 controls de casc i cinturó i 198 de velocitat.

La coincidència amb un pont, la fi del curs escolar i La Patum dificulten l'operatiu

L'evolució de la sinistralitat a les carreteres durant les revetlles de Sant Joan ha experimentat una tendència positiva els darrers anys que el Departament d'Interior vol consolidar. De les quatre víctimes mortals registrades el 2005 es va passar a una el 2009 i a cap l'any passat. "Anem en la bona línia aquest any. Hi ha hagut menys morts i ferits greus respecte a l'any passat, però ens no podem relaxar", va avisar Puig.

Panells informatius

El Servei Català de Trànsit difondrà a través de panells electrònics consells de seguretat viària específica per a la revetlla amb missatges com ara "encara ets a temps d'evitar un accident". La tarda del dijous 23 és quan Trànsit preveu que es produeixi el nombre més alt de desplaçaments de l'operació sortida, que afectarà especialment trams de l'AP-7, l'A-2, la C-31, la C-32, l'A-2 i la N-340. A més, s'habilitaran carrils addicionals i es redistribuiran els accessos en alguns punts per ampliar la capacitat de la xarxa viària en els punts més conflictius i minimitzar-ne les incidències. Cal destacar també que a partir de dimecres entrarà en servei el desdoblament de la C-31 entre Palamós i Platja d'Aro, un tram que tradicionalment concentra importants retencions durant els períodes de vacances.

La campanya de la direcció general de Protecció Civil d'aquest any anima els conductors a fer ús de les noves tecnologies. Precisament, ha difós una sèrie de consells de bones pràctiques en l'ús de petards a través del Twitter i mitjançant bàners a les pàgines web.