Archivo de Público
Viernes, 17 de Junio de 2011

La festa de l'orgull gai aplegarà 150.000 persones a Barcelona

Durarà deu dies i els actes principals seran el cap de setmana de Sant Joan

BERTA DEL RÍO ·17/06/2011 - 00:58h

BERTA DEL RÍO - La desfilada d'una de les edicions anteriors. edu bayer

La gran festa de l'orgull gai tornarà a Barcelona el cap de setmana de Sant Joan, aplegarà unes 150.000 persones i es preveu que deixi un benefici econòmic superior als 12 milions d'euros.

L'organització de l'esdeveniment pronostica un "notable creixement respecte a la participació de l'any passat", que pot arribar a 150.000 persones el dia de la gran desfilada, la Pride Parade, que se celebrarà el diumenge dia 26.

El programa d'aquest any inclou multitud d'actes, entre els quals destaquen la festa al Tibidabo (divendres 24), l'elecció de la Miss Drag Pride 2011 (dissabte 25) i la desfilada central de diumenge.

El diumenge 26 tindrà lloc l'acte principal, la rua de l'Orgull, que anirà des de la plaça Universitat a la plaça d'Espanya pel carrer Sepúlveda. La Pride Parade omplirà el centre de la ciutat amb artistes de tot el món, com ara OBK, Fangoria i el DJ Marc Tatoo.

L'encarregada de llegir el manifest a l'acte de clausura de la Pride serà la cantant Alaska, que, amb el lema Salut i igualtat, els nostres drets, se centrarà en la necessitat de mantenir la lluita contra la sida quan ara es compleixen 30 anys de l'aparició de la malaltia.

Tel Aviv, convidada

La ciutat israeliana de Tel Aviv serà la ciutat convidada en l'edició d'enguany. Com va explicar el director general del comitè organitzador, David Martí, "Tel Aviv és l'única ciutat de l'Orient Mitjà on es respecten i es promouen els drets dels gais i les lesbianes, i per tot això està sent un exemple per a la regió".

El desenvolupament de la Pride Parade d'aquest any és especialment important perquè la ciutat de Barcelona presentarà la seva candidatura per acollir l'EuroPride del 2015 i ser la capital europea de les celebracions gais. L'octubre vinent la capital catalana farà oficial el seu projecte per organitzar l'esdeveniment europeu. L'any 2007, Madrid ja va organitzar l'EuroPride, en el qual es van aplegar fins a 2,5 milions de persones.