Martes, 10 de Mayo de 2011

Hereu presumeix de pagar als proveïdors en només 45 dies

El líder socialista defensa el model Barcelona de combinació d'iniciativa pública i privada

JORDI MUMBRÚ ·10/05/2011 - 08:20h

El candidat socialista va portar ahir la seva campanya electoral fins a Esade per participar en les trobades que fa aquesta escola de negocis amb els diferents candidats. Tot i que és possible que el PSC no sigui el partit preferit dels assistents a les conferències d'Esade, Hereu no s'hi trobava com un foraster, ni de bon tros, ja que ell hi va estudiar. I ahir, davant d'un auditori més aviat buit, portava el discurs preparat. A diferència del que és habitual, fins i tot portava algunes idees escrites.

Hereu va voler demostrar la solvència de l'Ajuntament de Barcelona (una de les grans ciutats menys endeutades de l'Estat) recordant que la ciutat "paga en 45 dies", mentre que hi ha altres municipis que "paguen la neteja en 300 dies o ni paguen". El candidat, sense anomenar-lo, va advertir que el model de CiU pot "portar la ciutat a la misèria" si decideix prescindir dels esdeveniments internacionals, tal com va dir Xavier Trias, per afegir que la seva aposta és defensar els veïns. Hereu va dir que "per tenir cura de la gent necessites tenir esdeveniments internacionals". El candidat va defensar que per sortir de la crisi cal combinar la inversió pública amb la privada, el que va denominar "model Barcelona", i va advertir que si només es compta amb els diners privats no serà possible.

L'encara alcalde va presumir del 22@ i va avançar que el vol estendre els barris on es viu i es treballa a la Sagrera i, més endavant, als terrenys de la Zona Franca on hi havia la Seat. El candidat va arribar a dir que "ni Catalunya ni Espanya no podran sortir de la crisi econòmica si no és a través del rellançament de Barcelona i la seva àrea metropolitana".

Evitar el monocultiu

En resposta als assistents, Hereu va explicar que el turisme és el 15% del PIB i va defensar que cal tenir-lo en compte, però que s'ha d'evitar que aquest percentatge pugi molt "per evitar el monocultiu". En aquest sentit, va defensar que a Barcelona pot revifar el sector de la construcció perquè encara hi ha llocs on fer-ho, a diferència d'altres municipis.