Lunes, 9 de Mayo de 2011

Trias acusa el PSC d'haver-se oblidat dels ciutadans de Barcelona

L'alcaldable de CiU critica la política de grans esdeveniments

ALBERT MARTÍN VIDAL ·09/05/2011 - 08:20h

Xavier Trias va demanar al seu partit que no aguanti en silenci els atacs reiterats dels seus rivals i ahir va demostrar que també està disposat a mossegar per ser el proper alcalde de Barcelona.

El candidat convergent va aprofitar el primer diumenge de la campanya per furgar en una de les ferides obertes en l'equip de l'encara alcalde, Jordi Hereu, en aquesta legislatura. Trias es va recordar, com encara no ho havia fet, de la política de "grans esdeveniments" que ha caracteritzat els socialistes en els darrers anys. "A Barcelona, l'obsessió pels grans esdeveniments s'ha acabat; el gran esdeveniment ha de ser l'atenció a les persones, la feina, els serveis, el manteniment, la seguretat o la neteja", va manifestar.

El principal favorit a guanyar les eleccions del dia 22 a Barcelona va aprofitar la seva presència al districte de les Corts per referir-se a l'ostentós projecte de reforma del Camp Nou que va aprovar el club en temps de Joan Laporta i que es va encarregar a l'arquitecte Norman Foster. "Allò no es farà, és impossible, econòmicament parlant", va fer.

Com a exemple del que sí que cal fer, i seguint al mateix districte, Trias es va referir a les dificultats per abordar el problema de la prostitució: "Com pot ser que el districte amb més concentració d'intel·ligència, amb universitats, parc científic, supercomputadora Mare Nostrum, a més sigui el centre de la prostitució? No pot ser, és inadmissible".

Incògnita sobre els Jocs

Trias ha estat sempre molt crític amb projectes com ara el Fòrum de les Cultures del 2004, però no va voler pronunciar-se en contra de la idea de celebrar uns Jocs Olímpics d'hivern a la capital catalana, tot i que va deixar clar que la prioritat ara no ha de ser aquesta.

El mateix Hereu havia anunciat a l'inici del seu mandat que havia acabat l'època dels grans esdeveniments, però en veure caure el PSC en els sondejos, va apostar per fer la promesa olímpica i per impulsar el fatídic referèndum sobre la reforma de l'avinguda Diagonal.

En el seu discurs, Trias va tenir temps de repetir un dels seus eslògans reiterats en aquest campanya: "No volem ser la capital de la prostitució, del botellón, de les màfies. Volem ser la capital de l'excel·lència i la qualitat de vida. Aquesta ha de ser l'obsessió de l'Ajuntament".

En el segon acte del dia, Trias es va envoltar de gent gran i va presumir de la seva condició d'avi. El candidat va afirmar que "toca pensar en les persones" i apostar per la concertació i la col·laboració entre "el sector públic i privat", un discurs defensat també per Mas. En un altre missatge per a Hereu, l'alcaldable va afirmar que cal gastar els diners en les persones i no "en felicitacions de Nadal o revistes municipals".