Archivo de Público
Lunes, 9 de Mayo de 2011

Hereu posa el Carmel com a exemple de la seva política

L'alcaldable del PSC reivindica l'obra feta al barri durant els darrers anys

BRAIS BENÍTEZ ·09/05/2011 - 08:20h

En un ambient festiu i rodejat de veïns del barri del Carmel, l'alcalde de Barcelona i candidat a la reelecció, Jordi Hereu, va reivindicar ahir l'obra feta al barri, escenari d'importants remodelacions i d'una gran inversió pública des que el 2005 les obres de construcció de la línia 5 del metro provoquessin un esvoranc que va trasbalsar la vida dels veïns.

La línia 5 ja ha arribat al barri, amb l'obertura de dues noves estacions, i alguns dels projectes més importants per salvar els forts desnivells de la zona, com ara la instal·lació d'escales mecàniques i d'un ascensor inclinat, ja estan acabades. "El motor bàsic d'aquest avenç ha estat la il·lusió", va dir Hereu, que va reivindicar el caràcter "lluitador" dels veïns del barri afirmant que "la força de Barcelona sou vosaltres, la gent dels seus barris".

Així, el candidat del PSC va recordar les barraques que anys enrere hi havia al Carmel, i va confessar-se identificat amb l'esperit de lluita i la "constància" dels seus veïns. "Hem fet una gran revolució, la del metro i la de les escales", va expressar Hereu, que va afirmar que en "algunes ciutats governades per la dreta encara queden milers de persones que viuen en barraques".

"No admeto l'actitud del ploraner i de destruir la confiança de la gent quan he viscut la gran lliçó del Carmel i veig l'actitud de veïns com els del Carmel que s'han sobreposat", va indicar Hereu, per qui si avui es pot arribar a aquest barri en metro és "perquè ha pogut més la il·lusió que la desesperança".

El candidat socialista va alertar que en el pròxim mandat està en joc "l'oblit de barris com aquest", i va acusar Trias d'"insultar" Barcelona quan diu que és la "capital" de la prostitució, màfies i delinqüents. Per l'alcalde, la ciutat "és capital de la gent digna que creu en el futur i el vol construir".

El PSC demana que la Guàrdia Urbana pugui exercir de policia judicial

Competències policials

En un acte previ a la visita al Carmel, l'alcaldable del PSC va prometre convocar 600 noves places de Guàrdia Urbana durant la propera legislatura, i va expressar la voluntat del seu partit perquè aquest cos policial pugui exercir funcions de policia judicial. D'aquesta manera, la Guàrdia Urbana podria tramitar les diligències de les detencions que practica sense haver de passar-les als Mossos, i amb això "es guanyaria eficiència". Hereu va afirmar també que el seu equip seguirà exigint al Govern mil mossos més "que necessita la ciutat".

A més, l'alcalde va criticar durament el PP per "intentar trencar les bases de la convivència" amb el seu discurs sobre la immigració. "Nosaltres invertim en seguretat, no fem retòrica", va dir. El candidat socialista va recordar que l'arribada més massiva d'immigrants a l'Estat espanyol es va produir durant els governs d'Aznar. "Això sí que era un colador", va afirmar.

D'altra banda, Hereu va de­fensar la importància que la ciutat segueixi acollint grans esdeveniments com a "estratègia econòmica per superar la crisi". Tot i així, va descartar celebrar cap referèndum sobre el projecte d'acollir els Jocs Olímpics d'hivern del 2022. "És un projecte de país" i, com a tal, no ha de ser "sotmès a una consulta ciutadana", va sostenir.