Archivo de Público
Lunes, 21 de Marzo de 2011

Un tren amb 400 viatgers descarrila a Sitges i fa tres ferits

PÚBLIC ·21/03/2011 - 14:31h

PÚBLIC - Imatge del tren sinistrat de la línia 2 de Rodalies. ACN

Un tren de la línia 2 que portava 400 passatgers va descarrilar ahir a la tarda entre Vilanova i la Geltrú i Sitges, i va deixar tres persones ferides lleument i va provocar un atac d'ansietat a un altre viatger. En total van descarrilar quatre dels sis vagons del comboi, segons va informar la companyia en un comunicat. L'accident del tren es va produir el mateix dia que es reobria la línia 4 de Rodalies entre Terrassa i Manresa, que ha estat tancada des de dimecres per culpa d'una esllavissada a l'altura de Vacarisses a conseqüència de les fortes pluges. En aquella ocasió, el tren també va descarrilar però no hi va haver ferits.

El descarrilament d'ahir es va produir poc després de les set de la tarda i va obligar a activar diferents plans d'emergència i a mobilitzar el Servei d'Emergències Mèdiques, els Mossos d'Esquadra, els Bombers i la Policia Local. Entre les primeres tasques, es va haver de suspendre la circulació de la resta de trens i evacuar els 400 passatgers que hi havia dins del tren, que tenia dos pisos. L'accident es va produir a 400 metres de l'estació de Sitges, un fet que va facilitar les tasques d'evacuació, ja que la majoria dels afectats van poder arribar-hi caminant.

Renfe posa autocars per cobrir el trajecte de Sitges fins a Vilanova

Per culpa de l'accident, Renfe va haver de tallar el trànsit ferroviari entre les estacions de Vilanova i la Geltrú i Sitges i va habilitar 20 autocars per cobrir el trajecte. El tren que va descarrilar circulava en sentit sud però va envair la via que anava en direcció contrària, de manera que la circulació es va suspendre en els dos sentits de la marxa. Així, la línia 2 de Rodalies funcionava només des de Sant Vicenç de Calders fins a Vilanova i la Geltrú i des de Sitges fins a l'Estació de França. Renfe va informar que, per tal de reduir l'impacte de la incidència, els trens regionals i de llarga distància circularan per la via de Vilafranca del Penedès.

Al tancament d'aquesta edició encara no se sabien els motius del descarrilament. El conseller de Sostenibilitat i Territori, Lluís Recoder, va anunciar ahir que reclamarà a Adif, l'ens que gestiona les infraestructures ferroviàries, que revisi tota la xarxa.

Autocars avui al matí

Es desconeix la causa de l'accident i quan es reprendrà la circulació

Renfe va informar que avui, des de les sis fins a les nou del matí s'incrementarà fins a 50 el nombre d'autocars que faran per carretera el trajecte entre Vilanova i la Geltrú i Sitges. Renfe començarà retirant el tren sinistrat de la via que va en direcció a Barcelona, per almenys poder reprendre la circulació en un dels sentits de la marxa.