Archivo de Público
Martes, 1 de Febrero de 2011

Tres anys de presó per a dos mossos per agredir un jove

Els agents li van trencar el nas i el van obligar a despullar-se

PÚBLIC ·01/02/2011 - 05:13h

PÚBLIC -

L'Audiència de Barcelona ha condemnat a tres anys i a tres anys i mig de presó dos mossos d'esquadra per agredir i detenir il·legalment un jove.

Els agents es van creuar en dues ocasions amb el jove per un carrer del Raval fins que van decidir detenir-lo i portar-lo a la comissaria perquè suposadament els havia insultat. Un cop a la comissaria de Ciutat Vella, el van agredir i despullar. No va ser fins unes hores després quan van decidir alliberar-lo. El jove va quedar absolt dels fets que li imputava la policia, i la versió dels agents va quedar desacreditada per diversos testimonis, que van assegurar que els mossos l'havien detingut sense motiu.

La Generalitat ha d'indemnitzar la víctima amb quasi 3.700 euros

Els fets es remunten cap a les cinc de la matinada del 25 de febrer del 2006, quan la víctima sortia d'una discoteca del Raval amb uns amics i, al carrer Nou de la Rambla, va cridar que l'havia trucat la seva nòvia.

Justament llavors passava un cotxe patrulla. Els dos agents van baixar, van empènyer el noi i li van recriminar la seva actitud, a més de demanar-li la documentació i anunciar-li que el denunciarien per falta de respecte a l'autoritat. Alguns amics que anaven amb la víctima es van interposar entre el jove i els agents. En aquest sentit, els testimonis van explicar que els agents van empènyer el jove.

La víctima i els seus amics van decidir denunciar l'acció dels mossos. Van anar fins a la comissaria de la Guàrdia Urbana de la Rambla, però allà els van dir que ho havien de fer a la dels Mossos. Quan es dirigien cap a aquesta comissaria, es van tornar a creuar amb el mateix cotxe patrulla. Els agents van fer marxa enrere amb el vehicle, van sortir, van reduir la víctima i la van emmanillar.

El jove només va poder identificar dos dels autors de l'agressió

Els fets més greus

Ja a la comissaria de Ciutat Vella, diversos agents, dels quals el noi només va poder identificar-ne dos, el van agafar i immobilitzar mentre uns altres el colpejaven a la cara, els braços i el tors. A continuació el van escorcollar i el van fer despullar fins a fer-li abaixar els calçotets.

Els acusats, en canvi, sempre van mantenir que el noi tenia una actitud "despectiva i desapropiada" en el primer enfrontament i que el segon cop els va tornar a insultar i intentar agredir, i que van haver d'utilitzar la "força mínima imprescindible".

Ara la Generalitat haurà d'indemnitzar la víctima amb 3.667,67 euros.