Archivo de Público
Lunes, 3 de Enero de 2011

Personal que triplica torns

·03/01/2011 - 04:04h

INFERMERIA -

Chusa Albaladejo fa vuit anys que és infermera i mai s'havia trobat en una situació com la d'ara. Fins a finals del 2009 a tot arreu on entregava el currículum li trucaven. Els joves infermers anaven molt buscats i cobraven entre 1.800 i 2.400 euros fàcilment. Tanmateix, en molt poc temps tot ha canviat radicalment. Els hospitals públics i concertats ja no contracten personal, tot i tenir-ne necessitat. El col·lectiu d'infermeria ara es troba que es passa molts mesos sense treballar.

Fa sis mesos va entregar quatre currículums a hospitals i només li han trucat del Clínic, i per cobrir una baixa de sis mesos. "Com que no hi ha prou personal, cobrim dobles i triples torns, a vegades sense dormir", assenyala Albaladejo, que aquesta setmana durant vuit dies seguits cobrirà onze torns.

"Ara em quedo sense feina i els meus companys de professió em diuen que està molt difícil", explica. Una amiga seva no ha aconseguit feina des de l'estiu passat. Ara li han trucat només per cobrir els festius de Nadal: els dies 24, 25, 26 i 30 de desembre i l'1 de gener. "Això no pot ser, si vols una mica d'estabilitat", considera la infermera. Les condicions són ara molt més dures i el cansament passa factura. Per aquest motiu, Albaladejo es planteja canviar de professió.