Archivo de Público
Jueves, 16 de Septiembre de 2010

Tres anys de presó per atacar els Mossos en una celebració

La jutge condemna dos joves per conducta salvatge després d'un triomf del Barça

PÚBLIC ·16/09/2010 - 06:19h

PÚBLIC -

Una sentència exemplar com a conseqüència d'una celebració de seguidors del Barça que va acabar amb enfrontaments amb els Mossos d'Esquadra i nombrosos actes vandàlics. És el que ha decidit la titular del jutjat penal número 25 de Barcelona, que ha condemnat a tres anys i vuit mesos de presó i una multa de 1.500 euros Albert Perich i Cristian Martínez. Tot i no tenir antecedents penals, els joves hauran d'ingressar en un centre penitenciari.

Els fets es van produir a les tres de la matinada del 7 de maig del 2009. Una multitud celebrava l'empat in extremis del Barça al camp del Chelsea, amb gol al descompte d'Andrés Iniesta, i que l'equip passés definitivament a la final de la Lliga de Campions que s'havia de celebrar a Roma, i que es va acabar guanyant. A les acaballes de la festa, quan el rellotge marcava dos quarts de quatre de la matinada, un grup de seguidors van protagonitzar a la Rambla de Canaletes, prop de la plaça Catalunya, enfrontaments amb els mossos d'esquadra, als quals van llençar ampolles de vidre, llaunes de beguda i pedres tot i que aquests no van arribar a tocar els agents.

La jutge també considera que Perich i Martínez van trencar a puntades de peu tres bicicletes del servei municipal Bicing, cosa que els suposarà el pagament d'una multa de 1.500 euros per un delicte de danys i una indemnització de 956 euros per les destrosses provocades a l'operadora del servei, Clear Channel Outdoor.

La sentència es basa en la declaració prestada pels mossos d'esquadra. Els condemnats van admetre davant la jutge que eren al lloc, però que no van participar en els fets i que era impossible que fossin identificats en un grup format per set-centes persones. Tanmateix, tots dos van assegurar que no es coneixien.

Perfectament identificats

Els efectius policials, no obstant això, van assegurar que tenien tots dos joves perfectament identificats, ja que integraven un petit grup de set o vuit persones i que a ells dos els van fer un seguiment ocular a una distància d'uns cinquanta metres en veure la seva actuació. Segons el testimoni d'un policia que ordenava l'actuació dels efectius dels Mossos aquella nit, els dos condemnats van llençar objectes contundents contra agents i vehicles policials entre cinc i vuit ocasions, segons el mateix policia.

La resolució judicial condemna tots dos joves per tres delictes. El més greu és un delicte d'atemptat, en "la seva modalitat agreujada (agressió verificada amb mitjans perillosos)", cosa que suposa una pena de tres anys i un dia de presó, seguit per un delicte de desordres públics (vuit mesos de presó) i un delicte continuat de danys, que suposa el pagament d'una multa diària de tres euros durant 17 mesos.