Miércoles, 16 de Junio de 2010

Albiol incrimina de nou els romanesos

El regidor del PP fa seu un reportatge racista

MARC USTRELL ·16/06/2010 - 06:31h

MARC USTRELL -

El president del Partit Popular de Badalona, Xavier García Albiol, continua amb la campanya racista contra els gitanos romanesos malgrat haver estat desacreditat per la direcció del seu partit, després de la polèmica dels fullets que el passat 24 d'abril va repartir pels carrers juntament amb la líder del PP de Catalunya, Alícia Sánchez-Camacho.

Segons el grup municipal del PSC, Albiol "utilitza recursos econòmics de la Diputació de Barcelona per prosseguir la seva campanya xenòfoba" i assegura que el president dels conservadors a Badalona "està enviant cartes franquejades des de la Diputació" per assenyalar el col·lectiu de gitanos romanesos com "el responsable de la inseguretat ciutadana". En aquest document, enviat el 19 de juny, García Albiol s'adreça als "afiliats" amb un reportatge de dues pàgines publicat al setmanari Alba editat pel grup Intereconomía titulat Convivència amenaçada i que pretén ser una radiografia de la ciutat.

La informació "orquestrada pel gabinet de comunicació de García Albiol", segons el PSC de Badalona, descriu la ciutat amb escenes dantesques, com ara "baralles a plena llum del dia, voreres tacades per la sang de les ganivetades, escales de veïns orinades, oli roent llançat per la finestra, nens jugant despullats als parcs públics, robatoris...".

La publicació setmanal d'ins­piració catòlica i conservadora insinua que l'Ajuntament de Badalona ha organitzat una campanya de descrèdit al PP i inclou atacs al govern municipal (PSC, CiU, ERC) a través d'algunes declaracions de ciutadans "damnificats" que asseguren no tenir cap mena d'afinitat amb el Partit Popular. Tot i això, un dels testimonis entrevistats, destaca que "si ens queixem, el PSC ens diu que som racistes".

Segons els socialistes badalonins, el fet que García Albiol "hagi enviat el reportatge fent ús del franqueig concertat amb la Diputació" demostra que el president del PP de Badalona "no ha tingut cap escrúpol" a l'hora de seguir amb la seva "campanya xenòfoba".

El secretari d'Organització del PSC de Badalona, Justo Alarcón, assegura que s'han assabentat d'aquesta pràctica "després que alguns simpatitzants del partit a la Salut i Llefià alertessin sobre l'existència de les cartes" i que si no consta cap destinatari als documents que han enviat com a prova "és perquè hem arrencat l'adhesiu en què apareix el destinatari". Alarcón assegura, però, que el PSC de Badalona no es planteja emprendre accions legals contra el president del PP.

Malgrat que els socialistes han enviat com a prova un sobre amb el tampó de la Diputació de Barcelona i el franqueig pagat amb la direcció d'aquest òrgan, Albiol nega que els sobres que va enviar fossin de la Diputació de Barcelona i qualifica les acusacions de "muntatge de psiquiàtric".

El president del Partit Popular de Badalona, que no nega haver enviat el document amb el reportatge del setmanari Alba, considera que el PSC "fa el ridícul i es contradiu" en unes declaracions en què veu els socialistes "molt nerviosos". "Primer asseguraven que es tractava d'una bustiada i ara expliquen que han arrencat el nom del destinatari", destaca Albiol.