Miércoles, 9 de Junio de 2010

Nou judici contra Singul per agredir una nena

El ministeri fiscal demana a l'acusat set anys i vuit mesos de presó

L. DEL POZO ·09/06/2010 - 06:01h

L. DEL POZO -

Alejando Martínez Singul, conegut com el segon violador de l'Eixample, va renegar ahir del seu "passat fastigós" quan era jutjat per un nou episodi d'agressió sexual, en aquest cas l'intent de violació d'una nena de dotze anys a l'ascensor de casa seva.

L'acusat va aparèixer a l'Audiència de Barcelona encaputxat i tapant-se la cara amb les mans. Va negar l'agressió i va fer una arenga sobre la persecució policial que, segons ell, pateix, i va culpar la fiscalia d'ordenar "seguiments il·legals".

La víctima es reafirma en la identificació que va fer el dia dels fets

Però el fiscal es va mostrar impassible. Per ell "no hi ha dubte" que l'1 d'octubre de l'any passat Martínez Singul va perseguir la nena, que acabava de sortir del col·legi, va creuar el carrer, va pujar amb ella a l'ascensor, li va demanar "amb insistència" que li donés tots els diners, la va amenaçar dient que tenia una pistola i li va ordenar que s'abaixés els pantalons. Per tot això un delicte de robatori amb intimidació en grau de temptativa i un d'agressió sexual li demana set anys i vuit mesos de presó i una multa de 3.000 euros.

"El que ha passat en aquest cas és la fotografia del que ja ha passat en altre vegades", va sentenciar el fiscal, que va celebrar que en el moment dels fets l'acusat sentís "uns sorolls" i sortís de l'ascensor espantat, moment que va aprofitar la menor per pitjar el botó de l'ascensor i escapar-se.

No és la primera vegada que Singul s'asseu davant d'un tribunal, de fet, és un vell conegut de la justícia. Sense que els psicòlegs el consideressin rehabilitat, Singul va sortir de la presó el 2007 després de complir 16 anys per cinc violacions, cinc agressions sexuals i quatre de frustrades. Pocs mesos després, Espanya el va extradir a França per haver-se exhibit davant d'una escolar francesa. Allà va complir nou mesos de presó, però en tornar a Catalunya va ser condemnat a una multa per haver-se masturbat davant dues dones.

L'imputat va sortir de la presó el 2007 després de complir 16 anys

La menor, que va explicar entre plors que des dels fets té malsons, va relatar com el dia dels fets, quan els Mossos d'Esquadra li van ensenyar unes 40 fotografies, va posar-se a plorar quan va veure la de Singul. "Em vaig espantar molt", va dir mentre la seva mare l'observava amb el patiment marcant-li el rostre mentre sentia com la nena rememorava els fets.

La gorra i la samarreta

La víctima no ha oblidat encara la gorra que portava Singul aquell dia. Tampoc la samarreta vermella. Tots aquests objectes van ser trobats per la policia en una bossa "amagada" dins de l'armari de l'imputat. Ahir, al judici, Singul va dir, desafiant, que "hi ha interessos polítics per tirar endavant les lleis i a mi se m'han utilitzat". El seu advocat va demanar l'absolució i va afirmar que "la fama" del seu client hauria propiciat la denúncia.