Viernes, 28 de Mayo de 2010

Les discoteques enfronten Cornellà i l'Hospitalet

L'Hospitalet vol fer tancar les sales de festa del polígon limítrof de Femades

DAVID GUERRERO ·28/05/2010 - 06:24h

DAVID GUERRERO -

El ple de l'Ajuntament de l'Hospitalet va aprovar dimarts passat una moció demanant al consistori de Cornellà el tancament de les discoteques al polígon de Femades, la zona limítrof entre les dues ciutats que pertany al terme municipal de Cornellà, on cada cap de setmana el soroll i els actes d'incivisme molesten els veïns de l'Hospitalet.

Fa dues setmanes, un jutge va anul·lar les llicències que per­meten obrir a les discoteques, en considerar que aquest tipus de negoci no s'a­justa als serveis que s'han de prestar en un polígon indus­trial. Mentre que l'Ajuntament de Cornellà ja ha anunciat que recorrerà la sentència al Tribunal Superior de Justícia de Catalunya, el consistori de l'Hos­pitalet vol que es prenguin mesures immediates tot i que la sentència no sigui ferma.

"Mentre que Cornellà cobra les llicències, nosaltres hem de netejar"

La moció aprovada al ple municipal hospitalenc exigeix al consistori de Cornellà el compliment immediat de la sentència. La moció va ser presentada i aprovada de manera conjunta per l'equip de govern (PSC) amb el suport del PP i ICV. CiU va ser l'únic partit que s'hi va abstenir.

A més, l'equip de govern­ va recordar que es gasten 300.000 euros anuals en neteja i seguretat a la zona, i que s'han pres mesures com la instal·lació de cinc càmeres de videovigilància. El portaveu socialista, Mario Sanz, ho va resumir dient que "mentre que Cornellà cobra les llicències, nosaltres hem de netejar".

L'Ajuntament de l'Hospitalet també ha elaborat un informe jurídic que estudia fins on poden arribar per exigir el tancament de les discoteques. Ahir va ser presentat a les dues veïnes que han encapçalat les reivindicacions i que han interposat denúncies judicials. Una de les afectades, Núria Huete, va dir que l'informe no aporta "res de nou" i va exigir "l'execució immediata de la sentència" i que l'ajuntament actuï com a garantia si el jutge demana un aval als veïns denunciants.

Aquest va ser el punt de discòrdia al ple. CiU demanava a l'ajuntament que es personi com a part de la causa en el judici iniciat per les veïnes afectades i cobreixi econòmicament les demandants. L'alcaldessa, Núria Ma­rín, va lamentar els partidismes en lloc de la unió en un tema que afecta tothom.