Jueves, 27 de Mayo de 2010

Ryanair operarà vint rutes des del Prat al setembre

L'aerolínia irlandesa de baix cost vol captar dos milions de passatgers en un any

D. C. S. ·27/05/2010 - 08:20h

"El debat d'avui és com omplir l'aeroport i el port", assenyalava dimarts el president de Port de Barcelona, Jordi Valls. En poques hores, com si haguessin sentit el comentari, Ryanair desembarcava a la ciutat per anunciar que, a partir del pròxim mes de setembre, tindrà base al Prat, des d'on operarà vint rutes, deu d'internacionals i deu més a dins del territori espanyol.

El vicepresident de l'aerolínia irlandesa, Michael Cawley, deia ahir que Ryanair, que ocuparà la T-2 la terminal antiga, ­serà el revulsiu per a l'aeroport del Prat, que en dos anys ha perdut més de cinc milions de passatgers per culpa de la crisi i la competència de l'AVE entre Barcelona i Madrid.

Ryanair, que contractarà 350 persones, preveu guanyar dos milions de passatgers en el primer any. Però caldrà saber a compte de quines aerolínies. Dels seus vint vols, catorze coincideixen, per exemple, amb Vueling, la primera aerolínia del Prat. I fonts del sector van explicar ahir que Ryanair ja ha reduït freqüències de rutes dels aeroports de Girona i Reus, on també té bases permanents.

Vueling va comunicar ahir que se sent preparada per competir amb Ryanair, mentre que des de Spanair es va valorar que la decisió de la low cost "no contribueix a l'objectiu estratègic de convertir l'aeroport en un hub". Igualment, la Cambra de Comerç de Girona va considerar "complementària" l'activitat de Ryanair a Barcelona.