Viernes, 21 de Mayo de 2010

La Diagonal canviarà el carril bici

Unanimitat entre els grups municipals per abordar els problemes de mobilitat

PÚBLIC ·21/05/2010 - 08:20h

L'Ajuntament de Bar­celona ha reobert el debat sobre com millorar la mobilitat a l'avinguda Diagonal, però en aquesta ocasió hi ha unanimitat. Els grups municipals van acordar ahir que un dels primers problemes que cal resoldre és el de la difícil convivència entre ciclistes i vianants a causa del carril bici. I un altre, millorar la mobilitat dels vehicles particulars i del transport públic.

La mesura es va aprovar ahir durant la Comissió de Seguretat i Mobilitat, gràcies a una proposta de CiU que va rebre el suport de la resta de partits. El regidor convergent que va defensar la proposta, Eduard Freixedes, va assegurar que els problemes entre ciclistes i vianants són diferents a cada tram de la Diagonal.

Freixedes va explicar, per exemple, que entre Francesc Macià i la zona universitària, l'únic problema és que els vianants no tenen rampes i utilitzen les dels ciclistes: "En aquest tram la millora és tan senzilla com adaptar els passos dels vianants", va sentenciar el regidor. Entre Francesc Macià i la plaça de les Glòries, però, l'espai és més reduït­ i s'accentuen els problemes de convivència entre ciclistes i vianants.

Durant la Comissió de Seguretat i Mobilitat, els cinc partits municipals també van acordar constituir una comissió especial per buscar millores a la mobilitat dels vehicles i del transport públic per la Diagonal.

En aquest cas, la proposta era del grup municipal d'ERC. El seu president, Jordi Portabella, va destacar que "val la pena no deixar tot el debat de la Diagonal en via morta" i va defensar que "incorporar millores com ampliar voreres pot afavorir de manera molt clara el comerç" i la convivència entre cotxes, bicicletes i vianants.

El regidor republicà Ricard Martínez va assegurar que "es convocarà una reunió immediata per fixar la metodologia i el calendari a seguir". Tot i l'acord d'ahir, no serà fàcil pactar els canvis, ja que els cinc partits municipals entenen la mobilitat de maneres pràcticament oposades.