Archivo de Público
Jueves, 20 de Mayo de 2010

Gramepark se centrarà a construir pisos protegits

L'empresa esquitxada pel cas Pretòria' tanca el seu pla de negoci

MARC USTRELL ·20/05/2010 - 08:20h

L'empresa municipal Gramepark, centre de la investigació de l'operació Pretòria i intervinguda judicialment per l'Oficina Antifrau de Catalunya (OAC), és una empresa "sòlida, solvent i rendible". Així ho assegura Òscar García Dávila, el gerent d'aquesta societat dedicada a la promoció d'habitatges de protecció oficial i a la construcció d'aparcaments.

García Dávila és al capdavant de Gramepark des de principis de febrer, quan els administradors judicials van cessar de manera fulminant la cúpula de l'empresa municipal. Les raons de l'OAC per cessar el fins aleshores gerent de Gramepark, Manel Sierra també citat pel jutge Baltasar Garzón com a testimoni, i l'arquitecte i director tècnic de la societat, Jordi Nadal, van ser tràfic d'influències, deslleialtat i irregularitats en la contractació d'empreses en les quals tenien interessos personals.

Sierra, que es considera un cap de turc, va negar rotundament aquestes acusacions d'uns administradors que va definir com a "policies".

Pla de negoci

Tres mesos després d'aquests cessaments, la nova gerència de Gramepark, juntament amb els administradors judicials i l'Ajuntament de Santa Coloma, han presentat el pla de negoci 2010-2012. Segons Òscar García Dávila, un cop estudiats i revisats tots els projectes d'habitatge protegit que s'havien previst, l'empresa municipal els tirarà endavant. En concret, durant els dos anys vinents es posaran en marxa nou promocions d'habitatges de protecció oficial vuit de les quals ja estan sortejades "amb modificacions substancials en el seu disseny inicial", segons apunta García Dávila. Una d'aquestes promocions d'habitatges és la del carrer Doctor Ferran, investigada en l'operació Pretòria contra la corrupció urbanística i que serà "més racional" d'acord amb la seva funció.

El pla de negoci de Gramepark posposa, en canvi, la construcció de tres aparcaments després que els gerents hagin considerat que la seva viabilitat econòmica està qüestionada i que no és el moment adequat per treure a la venda aquest tipus de producte.

Òscar García Dávila afirma que, malgrat algunes revisions en la idea dels projectes, "no hi ha res de reprotxable" i que, en conseqüència, no presenten irregularitats.

El pla de negoci de Gramepark, que ja ha estat presentat als grups de l'oposició de Santa Coloma, coincideix amb la decisió del jutge de l'Audiència Nacional, Santiago Pedraz que substitueix el jutge Garzón, que va ser suspès, d'aixecar el secret de sumari del cas Pretòria. Fonts municipals asseguren que es tracta d'una coincidència i que, en cap cas, aquest fet influirà en el pla que ha de definir l'activitat de la societat els dos anys vinents.

Ni l'alcaldessa de la ciutat, Núria Parlon, ni cap altre regidor del consistori de Santa Coloma van ser a la presentació del nou full de ruta de Gramepark. Tampoc hi van ser els administradors judicials de l'empresa municipal, que inicialment havien de fer públics alguns detalls sobre les actuacions de la societat.