Jueves, 13 de Mayo de 2010

Els antitaurins del PSC acusen la cúpula de no tenir-los en compte

El grup PSC Diu Prou titlla de "ridícula" i molt parcial la postura del partit

L. DEL POZO ·13/05/2010 - 06:20h

El PSC no només ha de batallar contra els altres partits de l'arc parlamentari: ara també té enemics a casa. Abans d'ahir la plataforma PSC Diu Prou -creada pel regidor socialista a l'Ajuntament de Sant Cebrià de Vallalta (Maresme) Carles Marco, i amb més de 200 adhesions de regidors, consellers nacionals i afili­ats- va emetre un comunicat en el qual mostra el seu "estupor" i "incredulitat" per com estan gestionant els socialistes la Iniciativa Legislativa Popular (ILP) que vol prohibir els toros a Catalunya i que va ser impulsada per la plataforma animalista Prou.

El retret de PSC Diu Prou és contundent i irat: l'executiva socialista, diuen, no respecta la diversitat dels seus militants perquè la línia oficial és descaradament taurina. "Ja vam veure com David Pérez [diputat del PSC i encarregat dels assumptes taurins] interrogava durant la Comissió els ponents animalistes!", es lamenta Marcos, que demana a Nicaragua que, "almenys", doni llibertat de vot als seus diputats.

Una esmena "ridícula"

Però el que ha acabat d'indignar la plataforma de militants socialistes és l'última esmena al text que el partit va presentar dilluns, on es proposava la creació d'un reglament català que legislés el tracte als toros, ja sigui durant el transport, la lídia o una vegada acabat l'espectacle.

I, malgrat tot, Pérez manté que el PSC "sí que respecta" totes les sensibilitats i que "fins a l'últim moment" intentaran arribar "a un acord amb totes les parts". De fet, fa uns dies alguns membres del PSC van proposar una moratòria de 15 anys a la futura llei. Un termini que el portaveu de la plataforma Prou, Leonardo Anselmi, va titllar de "burla". En canvi, sí que va veure amb bons ulls la moratòria d'un any i mig presentada pels convergents.

Els membres de PSC Diu Prou defensen que el món taurí i l'antitaurí és "diametralment oposat, quelcom insostenible i impossible" i, per això, titllen de "ridícula" l'esmena presentada pel partit.

La plataforma ha criticat sovint que el portaveu en aquests temes sigui Pérez, que mai ha tingut cap complex a declarar-se un gran aficionat de la Fiesta. "Ens dol el posicionament clarament taurí del nostre partit", s'afirma en el comunicat, que també adverteix que aquesta postura "ens passarà factura a les properes eleccions catalanes".

El PSC és l'únic partit que encara no ha dit públicament què votarà. I, malgrat que fa uns mesos l'executiva va afirmar que no donaria llibertat de vot als seus diputats, Marco manté que Nicaragua encara podria canviar d'opinió i donar llibertat de vot.