Miércoles, 12 de Mayo de 2010

Compte enrere per a la casa okupa de la Gran Via

La gran casa okupada que hi ha a la Gran Via té els dies comptats

JORDI MUMBRÚ ·12/05/2010 - 06:15h

La gran casa okupada que hi ha a la Gran Via té els dies comptats. Segons la sentència de mitjans d'abril, avui és el dia que els joves okupes han d'abandonar l'immoble de nou pisos que des de fa tres mesos els serveix de centre social i habitatge. Un portaveu del col·lectiu va avançar ahir que no tenen previst marxar i que ja han preparat diverses activitats per enfortir el suport veïnal que ja té la casa, coneguda com La Rimaia.

El president de l'Associació de Veïnes i Veïns de l'Esquerra de l'Eixample, Lluís Revell, va expressar el seu "suport a l'okupació i al procés de La Rimaia" i va explicar que, gràcies als joves okupes, els veïns han guanyat un espai obert: "La Rimaia ens ha servit als veïns com a espai de trobada i allà ens hem reunit diferents entitats del barri". Revell va destacar que aquest centre, situat entre els carrers de Villarroel i Casanova, sigui autogestionat "en un moment en el qual tots els equipaments públics estan gestionats per empreses privades".

Per tots aquests motius, diferents entitats del barri han demanat a l'Ajuntament que intenti aturar el desallotjament, però la resposta ha estat negativa. Des del Districte de l'Eixample defensen que és un problema dels jutjats i que, en aquell edifici, on abans de l'okupació hi havia una impremta, s'hi ha de fer un hotel. Tant els veïns com els okupes s'oposen a aquesta construcció i defensen que es mantingui la casa okupada o que es facin equipaments per a la gent del barri.

Segons el procediment habitual, avui un funcionari hi anirà per comprovar si els okupes han marxat i, en cas contrari, el jutge ordenarà als Mossos d'Esquadra que procedeixin al desallotjament. Els okupes, que tenen poc més de 20 anys i provenen d'ambients universitaris, han organitzat un concert aquest dissabte que començarà a les dues de la tarda i acabarà a les onze de la nit. Tocaran At Versaris, Joan Garriga i Feliu Ventura, entre d'altres.