Archivo de Público
Lunes, 10 de Mayo de 2010

Herrera insta a crear un "cordó sanitari" contra els partits racistes

ICV recorda als seus socis que CiU «copia» les actituds més mesquines del PP

PÚBLIC ·10/05/2010 - 08:20h

El secretari general d'ICV-EUiA, Joan Herrera, va instar ahir els seus socis de Govern, PSC i ERC, a formar un "cordó sanitari" contra la xenofòbia i el racisme comprometent-se a no pactar "mai" amb els partits que sostinguin discursos "xenòfobs", en una clara referència al PP i al seu regidor de Badalona, Xavier García Albiol, que el 24 d'abril va repartir fullets en què vinculava immigració i delinqüència.

Herrera es va referir als populars, però també a CiU, que a Vic o Llavaneres "copien", va dir, les actituds més "mesquines" de polítics com García Albiol o el líder de la Plataforma per Catalunya, Josep Anglada, avalant que es faci servir el padró per delatar immigrants sense papers. A Vic, CiU governa amb PSC i ERC, però després de la polèmica per l'empadronament dels sense papers, tots dos partits han pressionat per corregir la ini­ciativa de l'alcalde, Josep Maria Vila d'Abadal (UDC).

Els ecosocialistes estan "tips" que els acusin de "bonisme"

El líder dels ecosocialistes va llançar aquest missatge en una intervenció durant la cloenda de la X Assemblea de Joves d'Esquerra Verda a Badalona, on va rebutjar amb vehemència els partits que relacionen immigració amb delinqüència.

En aquest sentit, Herrera va carregar contra el PPC perquè "vol fer que la lluita entre treballadors, els que han nascut aquí i els que han nascut fora, sigui, a més, una arma electoral, perquè el treballador no assenyali el que li retalla els drets, sinó el treballador que té al costat", va afirmar.

"El PPC vol fer de la lluita entre treballadors una arma electoral"

Pactes postelectorals

Herrera també va disparar contra els convergents de Vic, ja que, va dir, "s'han apuntat a la dreta més extrema", amb referència a García Albiol i a l'ultra Anglada. El candidat ecosocialista a les eleccions al Parlament va avisar que ICV "serà molt bel·ligerant amb qualsevol intent de trencar la convivència". Per això, va fer una crida al PSC i ERC perquè formin un "cordó sanitari contra totes les forces polítiques racistes i contra les idees racistes".

En aquest sentit, ICV vol que el PSC i ERC es comprometin a no pactar "mai" amb els que "promouen el racisme,la xenofòbia i la discriminació", un missatge clar per als seus socis i els possibles pactes que puguin fer després de les eleccions a la Generalitat.

Herrera també va afirmar que la formació està "tipa" que els "ridiculitzin" acusant-los d'actuar amb "bonisme" respecte als assumptes rela­cionats amb la immigració.