Viernes, 7 de Mayo de 2010

Absolt l'agent que va matar un esquizofrènic

El magistrat considera que el mosso va actuar en defensa pròpia

L. D. P. ·07/05/2010 - 08:20h

El mosso d'esquadra acusat d'haver matat un jove esquizofrènic el 2007 a Malgrat de Mar ha estat absolt de tots els càrrecs pels quals estava imputat: un delicte d'homicidi i un altre de lesions. Queden així desestimats els onze anys de presó i el milió d'euros que la família del jove demanava a l'agent.

En la sentència, el magistrat considera "molt rellevants" les declaracions dels testimonis, especialment la que va fer un dels sanitaris, que va afirmar que Antonio, la víctima, "va baixar com un kamikaze, el mosso va actuar de pantalla, ens va salvar la vida, ens vèiem morts".

Queda provat, per tant, diu el jutge en la resolució, que l'agent es va veure obligat a actuar amb contundència per salvar la seva vida i la dels agents i el personal sanitari que hi havia aquella nit a casa del jove.

De fet, el mosso va acudir, juntament amb als seus companys, a la casa d'Antonio a petició del pare. El jove, que havia tornat malalt de Bòsnia, on va estar destinat com a soldat, estava fora de si i amenaçava la família dient que marxaria en cotxe, tot i tenir el permís retirat. Els Mossos van arribar a la casa però Antonio va aconseguir escapar-se cap al bosc. Hores després l'escena es va tornar a repetir: el pare va trucar als Mossos, els agents van tornar a la casa i van arribar les ambulàncies. L' única diferència és que, en aquesta ocasió, Antonio portava un pic amb què va amenaçar a tort i a dret. I és aquest fet, diu el jutge, el que va precipitar el tràgic final .