Jueves, 6 de Mayo de 2010

Maragall preveu resultats fluixos a la prova de primària

El conseller diu que el test als 67.000 alumnes mostrarà que "queda camí per recórrer"

PÚBLIC ·06/05/2010 - 08:20h

El conseller d'Educació, Ernest Maragall, augura que els resultats de les proves d'avaluació de sisè de primària, que van començar ahir, mostraran que "queda camí per recórrer" en la millora de les competències bàsiques dels alumnes. Durant una visita a centres de Palafrugell, Maragall va confirmar que la prova es va fer "amb absoluta normalitat" i que només dos centres de Barcelona i el Baix Llobregat la faran la setmana que ve, perquè els sobres amb les proves van arribar deteriorats, informa l'ACN.

La prova d'avaluació de sisè té per objectiu conèixer el grau d'assoliment de les comprensions bàsiques de l'alumnat quan acaben els estudis de primària. Un total de 66.851 alumnes catalans de sisè es van examinar ahir de català i matemàtiques. Avui faran els exàmens de castellà i de llengua estrangera.

Aquest és el segon any que el Departament d'Educació fa aquestes proves d'avaluació. Com a novetat, s'ha inclòs un examen de llengua estrangera i dictats en català i castellà. L'any passat, un de cada quatre alumnes no va superar les proves, malgrat que, en general, el col·lectiu de professors i alumnes les va qualificar de "fàcils".

El conseller ha remarcat que el nivell de la prova d'aquest any ha estat "exactament equivalent" al de l'any passat. Els resultats no són vinculants i només serveixen per conèixer el nivell de l'alumnat català.