Jueves, 6 de Mayo de 2010

Acusen un metge dels Mossos d'abusar de la seva filla

Salut aparta un dels dos facultatius de la comissaria de les Corts

J. MUMBRÚ / L. DEL POZO ·06/05/2010 - 08:20h

Els Mossos d'Esquadra que treballen a la comissaria de les Corts no donaven crèdit a la denúncia que els havia arribat: l'acusat d'abusar sexualment de la seva filla menor durant anys era el metge que treballava cada dia al seu costat, Francisco M.C. El doctor era l'encarregat de visitar i donar les altes i les baixes laborals als agents que treballen a la capital catalana.

Arran de la denúncia, que es va tramitar el passat 11 de març, els Mossos van detenir el seu metge i el van tancar al calabós de la comissaria de les Corts. Més tard, l'acusat va quedar en llibertat amb una ordre d'allunyament de la seva filla i a l'espera del judici, segons van confirmar a Públic la Fiscalia i els Mossos.

Retorn a la feina

Després Francisco M.C. va tornar al mateix lloc de treball i va continuar amb les visites mèdiques als agents, homes i dones, dels Mossos. Però tots els seus pacients coneixien la gravetat de les acusacions i la situació es va tornar insostenible. Els agents van demanar a la conselleria de Salut que apartessin l'acusat del seu lloc de treball. I fa pocs dies, el canvi es va produir, segons van informar fonts de l'Institut Català de la Salut (ICS). Tot i així, l'institut mèdic, que va insistir en la presumpció d'innocència del seu empleat, no va revelar-ne el nou destí.

L'advocat que defensa Francisco M.C., el gironí Carles Monguilod, va reconèixer que "es tracta d'una acusació gravíssima" i d'un tema "molt delicat", però va assegurar que el seu client és innocent: "Estic convençut que són fets incerts i falsos", va dir. Monguilod també va afirmar que "és normal" que la jutge signés una ordre d'allunyament contra el seu client, ja que "quan una noia denuncia fets com aquests, el jutge està obligat a decretarla". L'advocat de l'acusació, David Aineto, d'Aequo Advocats, va preferir no fer declaracions: "Es tracta d'un tema molt delicat perquè hi ha una menor pel mig".

Lliure fins al judici

Sovint, en els casos de presumptes abusos entre persones de la mateixa família, el jutge no ordena l'ingrés a presó de l'acusat: "Si hagués estat en l'exercici de les seves funcions, seria diferent", segons va explicar Lara Padilla, una advocada experta en casos d'abusos sexuals.

La lletrada va apuntar que si la jutge ha decretat l'ordre d'allunyament del pare "és perquè considera que la nena corre un risc i que hi ha indicis" que l'acusació de la filla sigui certa. En aquest tipus de denúncies, continua Padilla, l'objectiu principal "és aplicar mesures de protecció a la víctima i evitar les pressions de l'acusat, que a vegades arriben per telèfon".