Archivo de Público
Miércoles, 5 de Mayo de 2010

El Grec aposta pels "adults de més de vuit anys"

Considera que la seva aposta per espectacles d'aquest tipus és seriosa i de qualitat

T. P. ·05/05/2010 - 08:20h

Allò que es coneix com a públic familiar inclou espectadors de totes les edats. Per això, el Grec considera que la seva aposta per espectacles d'aquest tipus és seriosa i de qualitat: "No és una oferta sezilla ni molt menys, té el mateix rigor que el teatre per a adults", va dir ahir el delegat de Cultura de l'Ajuntament, Jordi Martí, en la presentació oficial dels actes dedicats "a tothom" en el Grec d'enguany.

El cartell l'encapçala Amb els peus a la lluna, una òpera documental amb tocs científics, ubicada en algun lloc dels Estats Units el 20 de juliol del 1969, quan Neil Armstrong va trepitjar la Lluna. "Està suficientment ben narrada per a que l'entenguin els nens", va advertir el director, Paco Azorín. L'estructura justifica la inclusió de l'obra en el gènere operístic: tres actes de 15 minuts, amb pròleg, epíleg i dos entreactes documentals en els quals, a través de projeccions, s'explicarà el que va passar aquell dia. La funció comptarà amb l'aparició estel·lar de la soprano María Bayo i amb deu músics i deu cantants sobre l'escenari, amb música d'Antoni Parera

L'obra, que es farà a la sala principal del Lliure del 16 al 18 de juliol, és una coproducció del Grec amb el Gran Teatre del Liceu, el Teatro Real de Madrid, l'ABAO de Bilbao i el de la Maestranza de Sevilla. L'any que ve es representarà, traduïda al castellà en aquestes ciutats.

Art visual i circ

Els altres espectacles per a "adults de més de vuit anys", com va especificar el director artístic del festival, Ricardo Szwarcer, arriben de part de l'artista visual David Ymbernon, que presentarà El fil de Latung La La, un muntatge visual, sense guió escrit, amb tocs de poesia, de màgia i de música que es podrà veure al Mercat de les Flors del 8 a l'11 de juliol.

La companyia suïssa Zimmermann & de Perrot portarà a l'amfiteatre del Grec i al Mercat de les Flors, entre el 27 de juny i el 4 de juliol, tres propostes de caire circense: dansa, clowns, humor, malabars...