Miércoles, 5 de Mayo de 2010

L'Eixample tindrà un gran parc si es reforma la Diagonal

L'alcalde de Barcelona, Jordi Hereu, està en campanya electoral per aconseguir que la consulta popular de la setmana vinent doni el sí a la reforma de l'Avinguda Diagonal

PÚBLIC ·05/05/2010 - 08:20h

L'alcalde de Barcelona, Jordi Hereu, està en campanya electoral per aconseguir que la consulta popular de la setmana vinent doni el sí a la reforma de l'Avinguda Diagonal. En aquesta campanya, ahir va ser el torn dels joves estu­diants. Hereu va visitar al matí els alumnes del CEIP Ramon Llull, l'escola que hi ha al punt on la Diagonal és més agressiva, en la seva confluència amb els carrers d'Aragó i Sardenya, a la plaça de Pablo Neruda.

Hereu va explicar que es tracta d'un dels "punts febles de la Diagonal", ja que hi ha fins a 12 carrils de circulació (vuit que van cap a Francesc Macià, tres cap a Glòries i un últim d'aparcament). Si en el referèndum guanya qualsevol opció a favor del canvi (la A o la B), aquesta serà "la zona que més es transformarà", segons que va prometre Hereu. Mentre els alumnes escoltaven l'alcalde que tantes vegades havien vist per la televisió, Hereu els va explicar que aquesta zona tindrà un espai cívic de 8.289 metres quadrats i que 3.353 d'aquests seran zona verda, per ajudar a cobrir una de les principals mancances de la ciutat. Tot aquest benefici per als vianants, el pagaran els cotxes. Dels dotze carrils actuals es passarà a tres. Un serà de serveis per a l'escola Ramon Llull i els altres dos seran per al transport públic, que ha de ser el tramvia.

Es preveu una zona verda de 3.553 metres quadrats a Aragó amb Marina

Amb aquesta actuació, els vehicles que vulguin anar cap a Glòries hauran de baixar per Sardenya, continuar per Consell de Cent i pujar per Marina per tornar a agafar la Diagonal. Els vehicles que vulguin anar cap a Francesc Macià, en canvi, hauran de pujar per Marina, tombar per Aragó i tornar a agafar la Diagonal.

Clos prefereix el metro

Joan Clos insisteix a fer-hi passar el metro en comptes del tramvia

L'exalcalde i ara ambaixador a Turquia, Joan Clos, va considerar ahir que el pas del tramvia per la Diagonal no ha d'impedir que es busquin altres opcions de transport col·lectiu, com el metro, segons informa Glòria Ayuso des de Turquia. "El lligam entre els dos tramvies Baix Llobregat i Besòs és excel·lent, però s'han de mirar totes les condicions", va dir. Clos va puntualitzar que caldria veure "quina capacitat de túnels té la Diagonal per fer-hi passar un altre transport massiu com el metro".

Per altra banda, el líder del PP a Barcelona, Alberto Fernández Díaz, va demanar ahir als barcelonins que no vagin a votar durant la consulta o que optin per la C, que és l'opció que no vol reformar l'avinguda Diagonal.