Miércoles, 5 de Mayo de 2010

El bomber supervivent d'Horta rep la medalla Macià

Josep Pallàs, un agent de 36 anys de la Pobla de Segur adscrit als GRAF, una brigada d'elit del cos aquarterada a Lleida

PÚBLIC ·05/05/2010 - 08:20h

Josep Pallàs i José Montilla ahir a Palau. acn

Cinc bombers van morir l'estiu en un tràgic incendi a Horta de Sant Joan, a la Terra Alta. Del grup només va sobreviure Josep Pallàs, un agent de 36 anys de la Pobla de Segur adscrit als GRAF, una brigada d'elit del cos aquarterada a Lleida. Ahir Pallàs va aparèixer per primer cop en públic després de patir cremades en el 75% del seu cos i lesions per inhalació de fum. En aquest cas ho va fer per rebre un guardó, la medalla Francesc Macià de la Generalitat al mèrit laboral que cada any atorga el Govern a les persones o entitats que s'han destacat en algun àmbit.

Després que el president José Montilla li imposés el guardó en persona, el bomber ho va aprofitar per pronunciar unes breus paraules. Va assegurar que després de mesos de recuperació ja es troba millor i va voler agrair a tothom les mostres de suport rebudes en els darrers mesos, que han vingut marcats per una forta polèmica al voltant de la gestió de l'incendi que va desembocar en una comissió parlamentària d'investigació.

Aquest suport, va afegir Pallàs, ha estat el que li ha donat força per anar tirant cada dia.

Més de 20 guardonats

Montilla va entregar el guardó a 22 persones més a més de Pallàs i també a 10 empreses que s'han destacat en algun àmbit d'excel·lència en les relacions laborals o la responsabilitat social corporativa. Entre els guardonats hi havia la model i actriu Teresa Gimpera, l'escriptora Gemma Lienas, l'advocat Josep Maria Antràs o l'empresari Isak Andic, de la firma Mango.

Montilla va fer un discurs d'eminent contingut econòmic que no va defugir l'apel·lació a la responsabilitat col·lectiva i va avisar de l'"antipatriotisme" dels que sembla que s'alegren "del deteriorament del clima social del país".

En el seu discurs, el president del Govern també va destacar de tots els guardonats "el seu esforç, atreviment, tenacitat i persistència per haver fet una petita o gran contribució a l'evolució de la nostra societat i al progrés de Catalunya".