Archivo de Público
Martes, 4 de Mayo de 2010

"T'has de posar al dia, el món canvia de pressa"

Una oferta de 600 màsters

J. S. ·04/05/2010 - 08:20h

L'interès per estudiar continua viu en molts alumnes quan acaben una llicenciatura o un grau del nou espai europeu d'educació superior. Any rere any són més els estudiants que decideixen ampliar la seva formació amb màsters i postgraus per ser més competitius. La Generalitat vol "endreçar" en un futur el sistema de postgraus i crear-ne una quarantena de primer nivell "per vendre al món". Segons les últimes dades de què disposa el Comissionat per a Universitats i Recerca de la Generalitat, el nombre d'alumnes s'ha doblat en un any (ha passat de 3.629 a 7.054) i el proper curs s'impartiran a les 12 universitats catalanes 587 màsters, dels qual 137 són nous, tots adaptats a Europa per facilitar la mobilitat acadèmica i professional.

"T'has de posar al dia perquè el món canvia molt de pressa. I una manera de fer-ho és a la universitat", destaca el rector de la Universitat de Barcelona (UB), Dídac Ramírez. El vicerector d'ordenació acadèmica i professorat de la Universitat Oberta de Catalunya (UOC), Pere Fabra, subratlla que en temps de crisi la gent estudia més i aposta per la formació continuada. A la UOC, per exemple, aquest curs s'han exhaurit els ajuts que la Generalitat de Catalunya ha atorgat per als titulats universitaris a l'atur. "Se n'han beneficiat cent persones i vam tenir el triple de sol·licituds", diu Fabra.

Maria Segú, de 29 anys, és una alumna de postgrau. Va estudiar arquitectura tècnica a la UPC fa prop de quinze anys. La feina, però, l'ha portat a dedicar-se al manteniment d'edificis i ara es recicla estudiant un màster de facility management. "La formació continuada és important per enriquir-te professionalment i a la vegada promocionar-te. T'ajudes a tu mateix i ajudes el sistema. La vida laboral és molt llarga i la competitivitat és cada cop més forta".

"He hagut d'estar a l'atur per adonar-me com n'és de necessari reciclar-se explica Manel García, un periodista de 42 anys. Vaig estudiar fa dues dècades i ara faré un postgrau de comunicació digital per actualitzar-me. Si no el faig, serà difícil tornar al mercat laboral".