Martes, 4 de Mayo de 2010

"O es casava amb mi o no ho faria amb ningú"

Judici pel crim masclista que va commocionar Tarragona

MARIA MORELL ·04/05/2010 - 08:20h

Mohamed Balkhir, acusat d'haver matat amb deu ganivetades a l'esquena Sanae Haddadi el 13 de març del 2008 a Tarragona, va mostrar ahir la imatge de la persona amb trastorns mentals que va dibuixar la seva defensa: contradictori, silenciós, evasiu i confús. Ho va fer durant la primera jornada del judici amb jurat popular que va començar ahir a l'Audiència Provincial de Tarragona. El presumpte assassí va dir que no recordava res, però va assegurar que la jove i ell compartien un "amor profund". "Si ella no es casava amb mi, no es casaria amb ningú i es quedaria soltera", va afegir.

Ni la fiscalia ni l'acusació particular van donar crèdit a les suposades pertorbacions que pateix l'acusat i que, segons el seu advocat, haurien de servir per al sobreseïment del cas. El fiscal, que demana 23 anys per assassinat, un any i mig per coaccions i 18 mesos per amenaces, va assegurar que Balkhir "és molt conscient de tot allò que fa".

Tanmateix, l'acusació particular refusa que Balkhir patís una demència sobrevinguda el dia dels fets, com manté el seu advocat, per molt que digui "que fumava set porros al dia, que bevia unes quinze cerveses i que, quan podia, es prenia dos grams de coca".

El germà i la cunyada de la víctima van recordar que l'acusat sempre es va comportar correctament fins que la víctima es va negar a casar-se amb ell. Des de llavors, la va estar assetjant. El propietari del locutori on treballava Haddadi també va confirmar aquest fet i va afegir que, alguna vegada, fins i tot van haver de bloquejar-li l'entrada a l'establiment, donades les circumstàncies.

El cas quedarà vist per sentència la setmana vinent. La defensa diu que aportarà proves per demostrar que no va haver-hi traïdoria.