Martes, 4 de Mayo de 2010

Els Mossos critiquen el codi ètic en una carta enviada a Montilla

Els desacords entre la conselleria d'Interior i els Mo-ssos d'Esquadra sembla que no s'acabin mai

L. DEL POZO ·04/05/2010 - 08:20h

Els desacords entre la conselleria d'Interior i els Mo-ssos d'Esquadra sembla que no s'acabin mai. Si la setmana passada va quedar palès que el Consell de Policies de Catalunya no vol saber res del codi ètic que el Departament d'Interior està preparant des del 2008, ahir un dels sindicats majoritaris del cos, SAP-UGT, va enviar una carta al president de la Generalitat, José Montilla, en què li transmeten la seva "preocupació" per aquest projecte que Interior pretén aprovar amb un decret.

"Nosaltres pensem que aquesta actitud és gravíssima", afirma el portaveu del sindicat, Valentín Anadón. UGT, central majoritària al Consell, critica que el departament vulgui que la policia catalana es guiï per aquesta normativa, quan la majoria de membres d'aquest organisme consultiu van votar-hi en contra: 23 vots van dir que no a la proposta, quatre que sí, un vot va ser en blanc i va haver-hi dues abstencions.

"Estan parlant d'incorporar valors democràtics al cos i, en canvi, ells no busquen el consens", afirma Anadón.

L'objectiu del document, redactat per un comitè liderat per l'exfiscal Carlos Jiménez Villarejo, és recollir els articles del Codi Europeu d'Ètica de la Policia i dotar el cos català d'armes per "fomentar les bones relacions amb la ciutadania". El text se centra en la manera de fer les detencions o com identificar els possibles sospitosos. D