Archivo de Público
Martes, 4 de Mayo de 2010

CiU es nega a desvincular el debat de la immigració de la campanya

Els nacionalistes i el PP rebutgen els acords

F. C. ·04/05/2010 - 08:20h

CiU es nega a desprendre's del debat sobre la immigració com a reclam electoral amb vista als comicis catalans de la tardor. Els nacionalistes van afirmar ahir que no signaran un acord per desvincular-lo de les eleccions, tal com intenta la consellera d'Acció Social, Carme Capdevila, en el marc de la comissió de seguiment del Pacte Nacional per la Immigració, que van acordar les forces del tripartit i CiU.

Artur Mas sempre ha considerat que, en tant que tema "que interessa a la gent", la immigració ha de ser a l'agenda de campanya i per això Felip Puig va negar-se a "pactes de silenci vergonyant".

Com va explicar Públic el 28 d'abril els partits d'esquerres, amb dificultats perquè el discurs de les cúpules concordi amb els dels regidors, temen que la immigració condicioni unes eleccions en què hi ha oferta xenòfoba definida amb la PxC.

Puig va indicar que cal un terme mitjà entre el "bonisme dels papers per a tothom" i els plantejaments "que freguen la xenofòbia" del PP, que fa uns dies va remoure el debat a Badalona amb uns fullets contra els romanesos.

A Puig el va secundar el líder d'Unió, Josep Antoni Duran i Lleida, reclamant un debat "responsable". ERC va acusar els convergents de voler competir "en mà dura" amb el PP, que ahir mateix va recuperar una vella idea d'Artur Mas: el contracte d'integració per a nouvinguts.

El PSC va preguntar-se ahir si el líder del PP a Badalona, Xavier García Albiol, està empadronat irregularment a la ciutat atès que ara no hi viu per unes obres a casa seva.