Archivo de Público
Lunes, 3 de Mayo de 2010

Tarragona disposarà de molins de vent al mar a partir del 2012

L'energia eòlica marina arriba a Catalunya

EFE ·03/05/2010 - 08:20h

L'energia eòlica marina es desplegarà en aigües de Tarragona a partir del 2012. L'Institut de Recerca Eòlica de Catalunya (IREC) hi instal·larà dues plataformes de proves per a parcs eòlics en alta mar. El projecte, a l'espera de disposar de les autoritzacions administratives per començar la construcció d'aerogeneradors, té un pressupost inicial de 143 milions d'euros i s'ubicarà al golf de Sant Jordi, en algun punt entre el cap de Salou i el delta de l'Ebre.

En una primera fase, prevista pel 2012, es col·locaran quatre aerogeneradors d'entre 10 i 20 megawatts de potència a 3,5 quilòmetres de la costa, i dependrà de la Generalitat. La segona, més complicada tecnològicament i que serà competència de l'Estat, inclou vuit molins de fins a 500 megawatts, a uns 20 quilòmetres de terra. Les interconnexions elèctriques es farien al port de Tarragona.

De moment, s'estan elaborant els corresponents estudis mediambientals. Els detractors d'aquesta font d'energia neta i renovable critiquen l'impacte visual i el perill que suposen per a les aus migratòries.