Archivo de Público
Martes, 27 de Abril de 2010

La Cecot crea un servei per ajudar les pimes a cobrar els deutes

La iniciativa vol donar liquiditat a les empreses

G. A. ·27/04/2010 - 08:20h

El problema de la liquiditat continua impedint el desenvolupament normal de les empreses, i la guerra contra la morositat sha convertit el principal cavall de batalla de les patronals catalanes Pimec i Cecot. Aquesta última va posar ahir en marxa un servei de reclamació de deutes que vol abaratir el procediment judicial per a les petites empreses, moltes de les quals ja tenen molts problemes de caixa.

"Les empreses passen per moments difícils i, a més, han de posar més diners per un advocat que reclami els diners que els deuen", assenyalen des de la patronal. El servei es dirigeix a empreses amb impagaments de fins a 250.000 euros i sempre busca primer un acord conciliador abans doptar per la reclamació judicial per executar el deute. Els tràmits es fan a través de certificacions electròniques, un sistema que encara no tenen a labast totes les petites empreses i que abarateix molt el procediment. "Un burofax val 30 euros, mentre que le-burofax no en costa més dun", comenten desde la Cecot, que destaca que "és la primera vegada que una patronal dóna aquest servei".

Moltes trucades

Mostra de la situació de moltes empreses és que, en el primer dia del servei, la patronal del Vallès ja va rebre moltes trucades. Per aquest motiu lorganització estima la necessitat daugmentar en el futur la capacitat del servei. La Cecot integra, amb 94 associacions estatals, la Plataforma contra la Morositat, que ha aconseguit que el pagament de les factures del sector públic es redueixi a 30 dies i el de les empreses a 60.