Archivo de Público
Miércoles, 8 de Julio de 2009

Michael Douglas: "El dolent és sempre el millor"

EFE ·08/07/2009 - 18:15h

EFE - L'actor nord-americà, Michael Douglas, durant la presentació de "Más allá de la duda", l'última pel·lícula que ha protagonitzat, a Barcelona.

L'actor nord-americà Michael Douglas, que ha viatjat a Barcelona per a promocionar la pel·lícula "Más allá de la duda", de la qual és productor i actor i que s'estrena el 10 de juliol, considera que en els films "el dolent és sempre el millor".

En una compareixença davant la premsa gràfica, i atenent una pregunta d'Efe, l'actor ha volgut matisar la paraula "bad", dolent en castellà, i afinar-la en el sentit que els seus papers en els films són, en general, més de brivall que de dolent.

"Gairebé sempre, però no sempre, faig papers de dolent o de brivall a les meves pel·lícules", ha indicat l'actor amb un ampli somriure durant el "photocall" de promoció que ha protagonitzat als jardins de l'Hotel Arts de Barcelona.

Amb un elegant vestit gris clar i una camisa blau clar, sense corbata, l'actor i productor nord-americà, guanyador de dos Oscars i fill del també actor Kirk Douglas, ha posat pacientment per als fotògrafs i ha fet broma amb ells amb paraules com "amic", en castellà, o assegurant que "amb el digital ara s'acaba abans".

Bronzejat, relaxat i molt amable, el cèlebre actor ha repartit somriures entre uns i altres, separat dels professionals de la premsa escrita, del cor, i de les televisions per un cordó de vellut amb reblons platejats.

L'actor ha posat davant dels cartells promocionals del "thriller" en el qual interpreta un fiscal sospitós de falsificar proves per guanyar els seus casos.

A Douglas no li importa que el seu paper al film no sigui el que més apareix a la pantalla i ha indicat que d'aquesta manera pot estar més temps amb la família, "però no sempre tant com voldria".

Douglas ha passat tres setmanes de vacances a la casa que posseeix en copropietat amb la seva exdona Diandra, a S'Estaca, a la serra de Tramuntana, a prop de Deià (Mallorca), amb la seva actual dona, l'actriu Catherine Zeta-Jones, i els seus fills, Dylan i Carys, de vuit i sis anys, respectivament.

Des de Barcelona, no tornarà "necessàriament" a Mallorca, ni als Estats Units, ja que està preparant "la segona part de Wall Street", pel·lícula que li va valer el 1987 un Oscar al millor actor.

Douglas tornarà a interpretar el paper de brivall que va protagonitzar quan va recrear un mite de Wall Street, el carismàtic financer Gordon Gekko.

La trobada amb la premsa gràfica realitzada als jardins del luxós hotel del port olímpic barceloní ha sorprès els pocs clients que, potser a causa de la falta de sol, descansaven vestits a les hamaques i que aixecaven la barbeta per a arribar a veure el que passava.

"Más allá de la duda" és un "remake" del clàssic "thriller" del mateix nom dirigit per Fritz Lang el 1956.

Aquesta nova versió està dirigida per Peter Hyams i protagonitzada per Douglas, Jesse Metcalfe Mujeres Desesperadas", "Todas contra él") i Amber Tamblyn ("Uno para todas", "La señal").

Michael Douglas és en aquest film un fiscal de districte corrupte, al qual un periodista pretén descobrir i per a això s'autoinculpa d'un assassinat, encara que el fiscal el descobreix i li posa un parany del qual no podrà escapar.